dilluns, 24 de febrer del 2014

BÀRCINO


El nom complert de la colònia era Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino .La va colonitzar August  en l'any 218ac (S.III i II aC,)
Amb el pas del temps i les conquestes, aquells poblats van acabar romanitzades del tot i els antics assentaments ibers van convertir-se en  ciutats  romanes, de vegades canviant-se a una nova ubicació propera. Bàrcino va ser una d'aquestes ciutats entre l'any 15 i 13 ac, en època de l'emperador August, on els romans van aixecar en el Mons Taber un temple de 12 metres d'alçada, just al mig de l'actual barri Gòtic de Barcelona.
Bàrcino apareix en un moment de gran impuls urbà.La ciutat tenia la típica estructura romana de les ciutats, amb una forma octogonal i amb una distribució en quadrícula dels habitatges i edificis que la formaven Bàrcino era una ciutat petita en comparació  amb les altres ciutat de la península. El emmurallat eren unes  10 hectàrees, va arribar a tindre uns 2.000 habitantis.

Edificis : Bàrcino hi havia per una part els habitatges, que  la  majoria eren domus i insulae i per l'altra banda els edificis d'ús públic,no hi havia amfiteatre ni circ perquè era una ciutat petita, peró sí que tenia  un teatre i també unes termes; tampoc s'en trobat vilas( cases de camp).


Edificis importants:


 Fòrum :  había un gran templo  construido entre el final del siglo I ac y el principio del siglo I dc , dedicado a Augusto


Temple d'August: El temple de Bàrcino estava dedicat a August, primer emperador i fundador de Bàrcino.

Aqüeductes: suministraban el agua a la ciudad que llegaba de Collserola y del Besòs .







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada