dilluns, 30 de setembre del 2013

La Casa Romana.


LA DOMUS ROMANA

La domus romana va ser el habitatge de la antiga roma que va ser coneguda com la casa urbana, la casa podia ser amb algun luxe o no tindre cap luxe , això varia per les famílies.


                                   

La casa tenia les següents parts :

-  Vestibulum:  Era la entrada principal


-  Tabernae:  Normalment era com una habitació que la  alquilaven algú que la utilitzava com una petita botiga de menja.


- Atrium: Era un pati amb cel obert que tenia un impluvium ( normalment les cases tenien cel obert ja que no es feien finestres a fora perquè la vida es feia dins de la casa) i que esta situat ala centre de la casa.



- Pluvium: Era una petita piscina on es recollia l'aigua de la pluja que anava a para a un dipósit que aquella aigua es feia servir per cuina o netejar però si no tenien altre remei doncs se la podien veure.



- Tablinum: Era la sala de visites.


- Cubícula: Eren les habitacions, normalment no tenien molts mobles.



- Culina: La cuina no era molt  gran, el fum normal ment surt per una petita finestra que tenia la cuina ( si en tenia) o pel sostre (ja que tenien cel obert).


- Triclinium: Era un menjador que hi havia 3  sofàs inclinats que es feien servir per els convidats o el habitants de aquella casa i menjaven estirats en aquell sofà.


- Peristil: Es un conjunt de columnes que formaven el "jardí ".


 En general la casa era gran i bonica a mes també tenia algun mosaic de decoració.


Doneu-li un cop d'ull:  http://www.youtube.com/watch?v=F1G4PV4KOcw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada